Україна отримає F-16 від європейських країн, – радник Байдена Салліван

106
0
SHARE

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримає винищувачі F-16 від європейських країн. Читайте більше тут.
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримає винищувачі F-16 від європейських країн
Про це Джейк Салліван повідомив в етері телеканалу ABC News.
« Що стосується винищувачів F-16, президент Байден прийняв рішення кілька тижнів тому, працюючи в тісній консультації з союзниками, почати навчання українських льотчиків на цих літаках. Це навчання займе деякий час, а потім буде здійснено передачу F-16 з європейських країн, у яких є ці літаки », – сказав радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.Винищувачі F-16 для України
21 травня президент США Джо Байден схвалив навчання українців на F-16. Володимир Зеленський запевнив, що Україна не використовуватиме ці літаки, аби бити по території РФ. Також радник Міноборони Юрій Сак заявив, що Україна сподівається отримати перші сучасні американські винищувачі F-16 восени 2023 року.
25 травня на зустрічі у форматі « Рамштайн » повідомили, що коаліцію з навчання ЗСУ на F-16 очолять Данія та Нідерланди й увійдуть у неї наразі ще чотири країни: Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща.

Continue reading...