Що відомо про потенційний теракт на ЗАЕС: можливі сценарії та алгоритм дій

99
0
SHARE

Військові ЗСУ 4 липня повідомили, що окупанти розпочали підготовку до провокації на ЗАЕС, більше читайте ᐅновини 1+1 (ТСН.ua).
Жоден сценарій подій на Запорізькій атомній електростанції не потребує на сьогодні вживання таблетованих препаратів йоду або його розчинів.
Ситуація навколо Запорізької атомної електростанції останнім часом загострилася та залишається напруженою. Керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Росія підготувала все для організації техногенної катастрофи на ЗАЕС.
Окупанти розпочали підготовку до провокації на ЗАЕС – СтратКом ЗСУ
Збройні Сили України 4 липня офіційно повідомили про можливу підготовку провокації на території Запорізької АЕС, яка перебуває під російською окупацією з 4 березня 2022 року.
« За оперативною інформацією, сьогодні, на зовнішній крівлі  третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої », – повідомляє СтратКом ЗСУ.
Військові кажуть, що їх підрив не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України.
Уже 50/50: Подоляк оцінив загрозу теракту на ЗАЕС
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк оцінює загрозу теракту на Запорізькій АЕС як 50/50.
« П’ятдесят вже на п’ятдесят. Чому? Тому що з одного боку вони (Росія – ред.) розуміють: світ дивиться уважно. І вони розуміють наслідки юридичного характеру, в тому числі для « Росатому » – вони будуть однозначно, якщо щось Росія схоче зробити », – каже він.
Подоляк пояснив, що РФ використовує терористичні методи ведення війни, тому що протидіяти наступальним операціям не має сили. Таким чином Кремль хоче запобігти програшу будь яким-шляхом.
Росія готує новий план: Кулеба про ситуацію на Запорізькій АЕС
Напруження щодо Запорізькою АЕС залишається високим. Тому Росія отримала чіткі сигнали не лише від України, але й від інших країн про неприпустимість її планів підірвати Запорізьку АЕС. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.
За словами Кулеби, тепер росіянам буде набагато складніше реалізувати свій план.
« Я думаю, що отримали (чіткі сигнали – ред.), і не лише від наших традиційних друзів, партнерів, але і від інших країн, які вважають неприпустимим будь-яке використання ядерного елементу в конфлікті », – сказав міністр.
Кулеба припускає, що натомість у Росії вигадують уже новий план.

Continue reading...