ISW про арешт гіркіна: повстання "вагнера" змінило баланс сил у кремлі

133
0
SHARE

Повстання « вагнера », ймовірно, змінило баланс сил у кремлі, позбавивши деяких покровителів, зокрема й покровителя гіркіна, прихильності путіна, а отже.
Повстання « вагнера », ймовірно, змінило баланс сил у кремлі, позбавивши деяких покровителів, зокрема й покровителя гіркіна, прихильності путіна, а отже, частини їхньої влади.
Аналітики нагадують: гіркін заявив 12 липня, що заколот пригожина змінив баланс сил у кремлі на користь групи, до якої, за деякими даними, входить і кирієнко.
гіркін стверджував, що члени « Кооперативу Озеро » – асоціації, що об′єднує дачі путіна та кількох членів його оточення в Ленінградській області, – хочуть змістити путіна на користь одного зі своїх членів, наприклад, пригожина або кирієнка.
гіркін попередив, що члени « Кооперативу « Озеро » будуть націлені на Міністерство « оборони », секретаря Ради безпеки миколу патрушева, фсб та інші структури, непідконтрольні адміністрації президента.
Хоча конкретні афілійовані особи гіркіна залишаються невідомими, проте, як вважають в ISW, нещодавні репресії проти ультранаціоналістичних діячів, пов′язаних з російськими спецслужбами, найімовірніше, є публічним проявом значних змін у політиці влади в кремлі.
Також у звіті Інституту йдеться:
Арешт 21 липня колишнього російського офіцера й затятого ультранаціоналіста ігоря гіркіна (стрєлкова) може стати публічним проявом зміни розстановки сил у кремлівських угрупованнях, можливо, на шкоду фсб, в якій служив гіркін.
Російські інсайдерські джерела стверджують, що арешт гіркіна є частиною зусиль адміністрації президента рф щодо припинення діяльності окремих високопоставлених російських ультранаціоналістів після збройного заколоту фінансиста групи « вагнер » євгена пригожина 24 червня.

Continue reading...