Хто наказав збити літак Пригожина: у США відповіли

233
0
SHARE

Зазначається, що до головного « вагнерівця » перейшов « червоні лінії »
Російський диктатор Володимир Путін, найімовірніше, наказав військовому командуванню збити літак ватажка ПВК « Вагнера » Євгена Пригожина, намагаючись таким чином публічно відновити своє « панування » та помститися за приниження після заколоту найманців 24 червня. Як повідомляє портал « Коментарі », такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни.
Аналітики вважають, що представники ЗС РФ, особливо міністр оборони Сергій Шойгу та начальник Генштабу генерал армії Валерій Герасимов, навряд чи стратили б Пригожина без наказу Путіна.
« Вся російська політична сфера і безпека, ймовірно, розглядали подальше виживання Пригожина після повстання ПВК « Вагнера » як рішення Путіна », — йдеться в публікації.
Таким чином в ISW зазначили, що робитимуть свої оцінки, виходячи з припущення, що Путін замовив вбивство Пригожина, якщо не з’являться докази зворотного. При цьому раніше аналітики вважали, що керівник Кремля навряд чи вб’є ватажка « вагнерівців » через страх розлютити найманців цього угруповання.
Висловлюється припущення, що Путін міг дійти висновку, що він достатньо відокремив Пригожина від ПВК « Вагнера », і може ліквідувати його, не перетворюючи « в мученика » для бойовиків угрупування, що залишилися.
Деякі командири « вагнерівців » нещодавно, зважаючи на все, зрадили цю організацію заради ПВК « Редут », пов’язаної з Міноборони РФ, що дозволяє припустити, що зусилля Кремля та російського військового відомства з відділення елементів « Вагнера » від лояльних Пригожину — частково увінчалися успіхом.

Continue reading...