ЗСУ досягли тактичного успіху в Запорізькій області: карти боїв ISW

171
0
SHARE

Карти боїв ISW від 5 вересня – ЗСУ контратакують в Запорізькій області
ЗСУ досягли тактичного успіху під час контрнаступу в Запорізькій області, просунувшись на південь від Роботиного і на захід від Вербового.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).Ситуація в Луганській та Харківській областях
4 вересня російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але підтвердженого просування не зробили. Генеральний штаб України та заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоєгорівки (16 км на південний захід від Сватового) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).
Речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш заявив, що російські війська почали зміцнювати свої позиції біля Новоєгорівки та припинили штурм українських позицій у цьому районі. Російські джерела стверджували, що російські війська атакували поблизу Новоєгорівки та на схід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська).
Відомий російський військовий блогер стверджував, що тактична ситуація поблизу Синьківки (9 км на північний схід від Куп’янська) та Петропавлівки була стабільною. Російський агрегатор новин стверджував, що російські війська взяли під контроль невизначену кількість українських позицій і просунулися на 2 км у куп’янському напрямку, хоча ISW не знайшло візуального підтвердження цього твердження. Маляр заявила, що на куп’янському напрямку українські сили відбивають кілька атак росіян за добу.
Російські джерела стверджували, що 4 вересня українські війська продовжували наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна, але не просувалися. Міністерство оборони (МО) Росії стверджувало, що частини російського Західного угруповання військ відбили чотири українські атаки на північ від Твердохлібового (17 км на південний захід від Сватового). Російські військові блогери стверджували, що українські війська тричі невдало атакували позиції росіян біля Серебрянського лісу на південь від Кремінної.Бої на Донбасі
Українські війська вели наступальні дії поблизу Бахмута та наступали 4 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 вересня, показують, що українські війська просувалися на схід від Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута).
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські війська досягли невизначених успіхів поблизу Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і що минулого тижня українські війська звільнили три квадратних кілометри на бахмутському напрямку. Речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що українські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку, зокрема поблизу Кліщіївки.
Російське МО заявило, що українські сили невдало атакували поблизу Бахмута. Російський мілблогер стверджував, що українські війська атакували поблизу Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута) та Кліщіївки. Російські джерела стверджували, що ведуться позиційні бої біля Берхівського водосховища на північний захід від Бахмута.

Continue reading...