Під тиском санкцій і путіна: російські олігархи вивели з ЄС біля $50 мільярдів

138
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Події у сфері економіки, ринків та бізнесу, які відображалися на шпальтах провідних вітчизняних і зарубіжних видань, зосереджені в підсумках найважливіших подій 14 вересня.

Нині у фокусі нашої уваги повідомлення агентства Bloomberg, що потрапивши під тиск міжнародних санкцій та кремлівського терориста путіна, олігархи країни-агресора вивели з ЄС щонайменше $50 мільярдів.

Внаслідок посилення конкуренції з боку українського цукру у Європі не збільшать посіви буряку з метою утримання ціни від падіння.

Також писали, що з метою підтримки галузі охорони здоров’я в Україні у 2024 році видатки зростуть на ₴24 мільярди.

Окрім цього, сьогодні висвітлено ще низку важливих подій, які вплинули на ринки, сферу бізнесу та ціни, про що нижче у наших матеріалах.

Олігархи рф вивели з ЄС щонайменше $50 мільярдів

Російські мільярдери, які перебувають під тиском міжнародних санкцій і стикаються з тиском з боку владіміра путіна, вивели активи на десятки мільярдів з Європи після повномасштабного вторгнення.

Ціни на нафту розвернулися в бік зростання

Ціни на нафту еталонних марок повернулися до зростання в четвер, 14 вересня, після зниження напередодні.

Листопадові ф’ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,46 (на 0,5%), до $92,34 за барель. У середу Brent здешевшала на $0,18 (на 0,2%) – до $91,88 за барель.

Інфляція в США: ціни на бензин стали драйвером прискорення

Споживчі ціни в США у серпні зросли найбільше за 14 місяців через зростання цін на бензин, утім базова річна інфляція зросла найменшими темпами за останні два роки, що може дозволити ФРС зберегти процентні ставки без змін наступного тижня.

Continue reading...