CNN: Пентагон створює нову команду в Україні для моніторингу використання допомоги США

144
0
SHARE

Дедалі більше республіканців вимагають посилення нагляду, хоча ці заклики не є одностайними.
Пентагон створює нову команду в Україні для моніторингу допомоги Києву з боку США у сфері безпеки, оскільки все більше республіканських законодавців закликають посилити нагляд за тим, як використовуються кошти. Про це повідомляє CNN.
Генеральний інспектор Міністерства оборони США заявив, що високопоставлений представник Штатів розпочав роботу в Україні наприкінці серпня, а до кінця вересня очікується прибуття додаткового персоналу. 
Персонал, який базуватиметься у посольстві США у Києві, здійснюватиме моніторинг американської допомоги, яка з початку роботи адміністрації президента Джо Байдена склала понад 43,7 мільярда доларів. 
За словами речниці генерального інспектора Меган Рід, це буде перший випадок, коли співробітники інспекції перебуватимуть в Україні з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року.
Створення нової команди відбувається у критичний час для допомоги Україні. Адміністрація Байдена нещодавно звернулася до Конгресу з проханням про виділення додаткових 24 мільярдів доларів, у тому числі 13 мільярдів доларів на допомогу у сфері безпеки, оскільки президент та інші високопосадовці адміністрації пообіцяли продовжувати підтримку України « стільки, скільки буде потрібно ».

Continue reading...