За розробку вакцини проти COVID-19: Нобелівський комітет оголосив лауреатів премії з фізіології та медицини

137
0
SHARE

Нобелівський комітет 2 жовтня вручив премію угорській та американському вченим за їхні відкриття, які дозволили розробити вакцини проти COVID-19
У понеділок, 2 жовтня, лауреатами Нобелівської премії з галузі фізіології та медицини стали вчені Каталін Каріко та Дрю Вайсману за їхні відкриття, які дозволили розробити мРНК-вакцини проти COVID-19
Про це повідомили на сайті премії.
Зазначається, що відкриття двох лауреатів Нобелівської премії, угорської та американського вчених, полягало у модифікації нуклеозидних основ. Саме вони мали вирішальне значення для розробки ефективних мРНК-вакцин проти COVID-19 під час пандемії, яка почалася на початку 2020 року.
Відкриття двох лауреатів Нобелівської премії мали вирішальне значення для розробки ефективних мРНК-вакцин проти COVID-19 під час пандемії, яка почалася на початку 2020 року.
« Завдяки своїм новаторським відкриттям, які докорінно змінили наше розуміння того, як мРНК взаємодіє з нашою імунною системою, лауреати сприяли безпрецедентним темпам розробки вакцин під час однієї з найбільших загроз для здоров’я людини в наш час », – йдеться у повідомленні Нобелівської комісії.

Continue reading...