Працювали "малюки". Новий удар по кораблям Росії

175
0
SHARE

Експериментальні українські дрони Морські малюки знову підбили російські кораблі в Чорному морі.
Експериментальні українські дрони Морські малюки знову підбили російські кораблі в Чорному морі.
Україна біля тимчасово окупованого Севастополя пошкодила два кораблі – носія крилатих ракет Буян та велике патрульне судно Павел Державін. Обидві цілі вразили експериментальні українські дрони Морські малюки. Про деталі спільної операції СБУ та ВМС читайте в сюжеті Кореспондент.net.
Перша атака
Ще 11 жовтня кримські Telegram-канали заявили, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель Чорноморського флоту РФ Павел Державін.
Як повідомили очевидці паблікам, близько 10 години ранку в морі пролунав потужний вибух. Російське Міноборони відмовилось коментувати цю інформацію.
Пізніше, 12 жовтня, речник Військово-морських сил України капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук підтвердив, що біля Севастополя пошкодження отримав корабель Павел Державін.
Плетенчук відмовився розповісти деталі цього інциденту, але сказав: « Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є ». Другий удар

Сьогодні, 13 жовтня, на рейді біля Севастополя знову пролунали потужні вибухи. Після чого в соцмережах з’явилися відео з російським військовим кораблем, за яким видно було шлейф диму.
Окупаційна влада Криму традиційно заявила про військові навчання в Чорному морі та те, що це таке « вітання » корабля.

Continue reading...