У Байдена розглядають використання грантів Держдепартаменту для фінансування військової допомоги Україні

144
0
SHARE

Програма надає позики, щоб допомогти країнам придбати військову техніку.
Адміністрація Байдена розглядає можливість використання грантової програми Державного департаменту для надання Україні додаткової військової допомоги, повідомляє POLITICO із посиланням на два джерела, обізнаних з планами керівництва США.
У намаганнях знайти варіанти виділення коштів для підтримки України Білий дім зважує низку шляхів. Минулого тижня законодавці в останню хвилину позбавили Київ фінансування в рамках угоди для запобігання шатдауну.
Президент Джо Байден натякнув на цю стратегію в середу, сказавши, що «є інший спосіб, за допомогою якого ми зможемо знайти фінансування». Від подальших коментарів він відмовився.
Один із чиновників сказав, що коментарі президента стосуються «існуючих повноважень фінансування», які Конгрес раніше надав адміністрації. У разі, якщо Конгрес не діятиме, це дозволить Білому дому продовжувати надавати допомогу Україні.
Одним із варіантів, що розглядаються, є використання іноземного військового фінансування — програми, яку здійснює Державний департамент і яка надає гранти або позики, щоб допомогти країнам-партнерам придбати зброю та оборонне обладнання — призначене для України та інших країн, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії.

Continue reading...