Ізраїль уночі завдав ударів по 500 цілях у Секторі Гази

167
0
SHARE

ЦАХАЛ звітує про удари по командних пунктах в Секторі Гази. ХАМАС випустив вночі нові ракети в бік Ізраїлю.
Ізраїльські сили у ніч на понеділок, 9 жовтня, завдали ударів понад 500 цілях у Секторі Гази, повідомили військові країни. « Протягом ночі винищувачі, вертольоти, літаки і артилерія Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдали ударів по понад 500 цілях терористів ХАМАС  і « Ісламського джихаду » в секторі Газа », – цитує заяву ЦАХАЛ AFP.
Зокрема, ЦАХАЛ повідомила про обстріл будівлі, в якій перебували члени ХАМАСу та кілька командних центрів угруповання. Окрім того, Ізраїль звітує про удар по оперативному об’єкту ХАМАСу, розташованому в мечеті в місті Джабалія, передає dpa.
Ізраїль зібрав близько 100 тисяч резервістів на півдні країни, заявив речник ЦАХАЛу Джонатан Конрікус. За його словами, місія полягає в тому, щоб гарантувати, що ХАМАС більше не зможе загрожувати ізраїльтянам у воєнному плані і не зможе керувати Сектором Гази.Центральні райони Ізраїлю потрапили під обстріл
Тим часом ХАМАС пізно ввечері неділі, 8 жовтня, обстріляв ізраїльські міста Ашдод та Ашкелон. Унаслідок прямих потраплянь по житлових будинках є поранені, пише The Times of Israel.
Сирени повітряної тривоги лунали у десятках міст у центрі Ізраїлю. Крім того, ХАМАС заявив про запуск ракети у бік найбільшого в Ізраїлі міжнародного аеропорту імені Давида Бен-Гуріона поруч із Тель-Авівом.

Continue reading...