Удар по ракетоносію "Аскольд" у Керчі: подробиці атаки ЗСУ та характеристики пошкодженого судна

120
0
SHARE

У Криму ввечері 4 листопада пролунали вибухи. На суднобудівному заводі у Керчі зафіксовано влучання в малий ракетний корабель проєкту Аскольд. ТСН.ua зібрав все, що наразі відомо про удар ЗСУ по Чорноморському флоту РФ, ᐅ новини 1+1 (TSN.ua).
Військові ЗСУ 4 листопада атакували суднобудівний завод у Керчі.
У тимчасово окупованому Криму ввечері 4 листопада оголосили повітряну тривогу. Після цього в Керчі пролунали вибухи. Пропагандисти одразу заявили, мовляв, це працює російська ППО, а всі цілі – збито. Згодом у Telegram-каналах з’явилась інформація, що на суднобудівному заводі у Керчі зафіксовано влучання в малий ракетний корабель проєкту 22800 « Каракурт » під назвою « Аскольд ».  
ТСН.ua зібрав все, що наразі відомо про черговий удар по Чорноморському флоту Росії.
Після гучних вибухів у Криму так званий « очільник » окупованого півострова Сергій Аксьонов підтвердив вибухи в Керчі. За його словами, там нібито працювала ППО, а збиті ракети впали на суднобудівних завод.
Згодом у СтратКомі підтвердили удари ЗСУ по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу « Залив » у тимчасово окупованій Керчі.
У ГУР також підтвердили влучання у Керчі після вибухів. 
​​Командувач Повітряних Сил Микола Олещук 5 листопада у своєму Telegram-каналі лаконічно і зрозуміло прокоментував вчорашні події у Криму.
« Підтверджую », – написав він. 
Олещук також подякував пілотам тактичної авіації Повітряних Сил за успішні удари крилатими ракетами по інфраструктурі противника. Він натякнув, що бійці працювали ракетами SCALP.
▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: « НЕМОВ СКАЛПЕЛЕМ пройшлися » – звучить, як натяк! Що вибухало у Криму? | Романенко і Ігнат 
« Молодці, немов SCALPелем пройшлись », – сказав Олещук.

Continue reading...