Збили п'ять російських літаків за три дні: що відомо про великий успіх ЗСУ

138
0
SHARE

ЗСУ збили п’ять ворожих винищувачів за три дні – всі подробиці. Новини 1+1 (ТСН.ua)
Російське військо втратило кілька своїх літаків.
За три дні Сили оборони збили п’ять російських винищувачів. Крім багатоцільового Су-30, уразили чотири бомбардувальники Су-34 – на півдні та на Донеччині.У Повітряних силах ЗСУ було встановлено поки що світовий рекорд, коли в бою було знищено одразу п’ять літальних апаратів. До цього рекорд встановив Ізраїль (чотири літаки). Тому окупанти зроблять паузу і переосмислюватимуть свої подальші дії. І, звісно, змінюватимуть тактику бойових дій на півдні.
ТСН.ua зібрав все, що відомо про збиття ворожих винищувачів.
Минулої доби сили та засоби протиповітряної оборони (ППО) України знищили два російських винищувачі – бомбардувальник Су-34 і багатоцільовий Су-30.
Як уточнили в командуванні Повітряних сил ЗСУ, літаки знищили зенітні ракетні підрозділи: Су-34 – на Донеччині, а Су-30СМ – над акваторією Чорного моря.
Напередодні командувач Повітряних cил Микола Олещук повідомив про ураження російського Су-34 на Маріупольському напрямку. Він також додав, що на Одеському напрямку вели бойову роботу по Су-30 в Чорному морі, ураження якого потребує підтвердження.
Підтверджений Су-30 став уже п’ятим збитим Силами оборони України російським літаком за три дні. Протягом 22 грудня ЗСУ знищили три Су-34 на південному напрямку. 
Читайте також: Гарний подарунок перед Різдвом: ЗСУ знищили ще один винищувач окупантів
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно не потрапляли у статистику втрат Росії. З його слів, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії РФ і може коштувати від 50 млн доларів.
Російські бомбардувальники Су-34, ймовірно, були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме до Херсонської області.

Continue reading...