Україна змінює закон про мобілізацію: що нового пропонує Рада

120
0
SHARE

У Верховній Раді України повідомили деталі внесення змін у чинне.
У Верховній Раді України повідомили деталі внесення змін у чинне законодавство стосовно мобілізації і звільнення з військової служби.
Відповідні зміни розкрив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк в ефірі інформаційного марафону.
Як ви вважаєте, чи потрібно посилювати мобілізацію в Україні? Проходьте опитування та діліться своїми думками з цього приводу:
Цимбалюк розповів, що насамперед продовжує працювати робоча група у складі представників всіх фракцій та груп, які зосереджуються на вдосконаленні законодавства у сфері військової діяльності.
«І найближчими днями ми будемо розглядати у Верховній Раді ряд законопроектів, в тому числі напрацьовані цією робочою групою», — відзначив Цимбалюк.
Він додав, що народні депутати радяться з вищим військовим керівництвом при розробці законопроектів, що стосуються мобілізації, демобілізації і інших питань сектору оборони. Представники ЗСУ та всіх сил оборони теж входять до складу цієї робочої групи.
«Через те ми виходимо саме з їхнього практичного досвіду і потреб», — додав Цимбалюк.
За його словами, треба пам’ятати, що вже скоро буде два роки як триває широкомасштабна війна російської федерації проти України. Ця війна, за його словами, покликала мобілізувати велику кількість наших співгромадян, які рік, а дехто і більше, перебувають на фронті без ротації.
«Для того, щоб провести фахову ротацію, потрібно підготувати певну кількість військовослужбовців Збройних сил та інших сил оборони», — підкреслив депутат.

Continue reading...