Утримання після розлучення: хто має на це право

141
0
SHARE

Експерти пояснили, у яких випадках це можливо.
В Україні у разі розірвання шлюбу іноді особа може мати право на утримання експартнером. Фахівці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції пояснили, у яких ситуація можна претендувати на таке утримання та як це регулюється.
У відомстві зазначили, що особа має право на утримання після розірвання шлюбу, якщо вона стала непрацездатною до розірвання шлюбу або протягом одного року від дня розірвання шлюбу і потребує матеріальної допомоги.
«Умовою є те, що колишній чоловік чи колишня дружина може надавати таку матеріальну допомогу», – йдеться у повідомленні.
Один з подружжя має право на утримання і тоді, коли вона стала особою з інвалідністю після спливу одного року від дня розірвання шлюбу, якщо її інвалідність була результатом протиправної поведінки щодо неї колишнього чоловіка, колишньої дружини під час шлюбу.
У випадку, якщо на момент розірвання шлюбу жінці, чоловікові до досягнення встановленого законом пенсійного віку залишилося не більш п’яти років, вона чи він матимуть право на утримання після досягнення цього пенсійного віку.

Continue reading...