Болгарія і надалі допомагатиме Україні – прем’єр Денков

146
0
SHARE

Російська агресія становить загрози для Європи й Болгарії, тож допомога Україні – це захист самої Болгарії, заявив очільник болгарського уряду Ніколай Денков в ході візиту до Києва.
Прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков запевнив, що його країна й надалі надаватиме Україні військову допомогу. Відповідну заяву він зробив у понеділок, 26 лютого, під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.
« Хочу нагадати: ми жодного дня не зупинялися в допомозі Україні. І ми і далі її надаватимемо незалежно від підписання тих чи тих документів – як у рамках спільних зусиль ЄС і НАТО, так і на основі двосторонніх угод. Допомога для України – це допомога для Європи і Болгарії », – цитує його агенція « Інтерфакс-Україна ».
Це ж, за його словами, стосується і гуманітарної допомоги українцям.Денков закликав прискорити створення військового трибуналу для РФ
Під час пресконференції Денков також закликав світових політиків прискорити створення військового трибуналу для Росії за воєнні злочини, скоєні в Україні.

Continue reading...