Залужний назвав основні пріоритети для України на 2024 рік

145
0
SHARE

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у статті для CNN назвав три основних напрямки, на яких має зосередити основні зусилля Україна разом із союзниками у 2024 році.
Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний назвав три основних напрямки, на яких має зосередити основні зусилля Україна разом із союзниками у 2024 році. Про це йдеться у його статті для CNN, опублікованій у четвер, 1 лютого.
« У 2024 році ми повинні зосередити наші основні зусилля на трьох напрямках. Це створення системи забезпечення наших збройних сил високотехнологічними засобами. Запровадження нової філософії навчання та ведення війни, яка враховує обмеження щодо ресурсів і способи їх використання. І якомога швидке освоєння нових бойових можливостей », – зазначив він.Важливість безпілотників
Головнокомандувач вказує, що центральним рушієм війни проти Росії є розробка систем безпілотної зброї, сфера застосування яких « стає дедалі ширшою ».
« Важливо те, що саме ці безпілотні системи, як-от безпілотники, разом з іншими видами передової зброї є найкращим способом для України уникнути втягнення в позиційну війну, де ми не маємо переваги », – зазначив Залужний.
При цьому він додає, що володіння такими технологіями є ключовим, але не єдиним фактором, що впливає на поточну стратегію, адже Україна також стикнулася « зі зменшенням військової підтримки з боку ключових союзників та власною політичною напругою ».
« Запаси ракет, засобів протиповітряної оборони та боєприпасів для артилерії у наших партнерів вичерпуються через інтенсивність бойових дій в Україні, а також через глобальну нестачу порохових зарядів », – пише Залужний.

Continue reading...