Постачали сировину для "Іскандерів": Дерипасці оголосили підозру, його топменеджери затримані (фото)

135
0
SHARE

Усі фігуранти справи виявилися причетними до фінансування постачань у РФ оптових партій гірських порід для виплавки сталі, яку використовують як сировину для виробництва балістичних ракет Іскандер.
За інформацією СБУ, всі фігуранти справи виявилися причетними до фінансування постачань у Росію оптових партій гірських порід для виплавки сталі, яку використовують як сировину для виробництва балістичних ракет « Іскандер ».
Служба безпеки України (СБУ) у четвер, 15 лютого, повідомила про підозру російському олігарху Олегу Дерипасці та затримала його топменеджерів в Україні. Про це повідомили в СБУ.
За інформацією слідчих, всі вони виявилися причетними до фінансування постачань до Росії оптових партій гірських порід для виплавки сталі. Саме цю сталь РФ використовує як сировину для виробництва балістичних ракет « Іскандер ».
Сам Дерипаска, який наближений до російського президента і контролює російські підприємства, що виготовляють військову техніку, отримав заочне повідомлення про підозру, а от двох його топменеджерів затримано у різних регіонах України.
« Йдеться, зокрема, про директора надровидобувної компанії « Глухівський кар’єр кварцитів » і куратора цієї установи від російського олігарха, громадянина України, який 2021 року отримав посвідку на проживання у РФ », — уточнює СБУ.
За матеріалами слідства, саме ці двоє фігурантів справи допомогли російському бізнесмену, попри заборону на продаж, привласнити виробничі потужності кар’єра.

Continue reading...