Україні потрібно перейти на F-16, щоб зберегти Повітряні сили, — The Telegraph

155
0
SHARE

У пілотів F-16 буде вищою ймовірність вижити за рахунок досконаліших радарів. А ракети західних винищувачів AMRAAM уперше дадуть можливість вести повітряний бій за межами видимості.
За словами журналістів, у пілотів F-16 буде вища ймовірність вижити завдяки досконалішим радарам. А ракети західних винищувачів AMRAAM уперше дадуть можливість вести повітряний бій за межами видимості.
Україна за час війни втратить наявні на озброєнні винищувачі МіГ-29 і Су-24, тому перехід на західні літаки видається єдиною можливістю зберегти Повітряні сили. Про це пише The Telegraph.
« Літати на цьому літаку буде по-справжньому круто, — сказав один із українських пілотів на позивний « Лящ ». — Не хочу сказати, що МіГ, на якому я літав раніше, мені сильно набрид, але F-16 маневровіші. Відчувається, що літак хоче, щоб на ньому літали агресивніше ».
Але російські війська продовжують наступати, і, за словами колишнього головнокомандувача Валерія Залужного, довгоочікувані F-16 — це не « срібна куля », яку шукає Україна.
Експерти з достатнім досвідом польотів на російських аналогах і F-16 кажуть, що західні літаки можуть стати можливістю домогтися не стільки переваги, скільки паритету з російськими ВПС.F-16 збережуть Повітряні сили України
МіГ-29 і Су-24, які є в України з британськими ракетами Storm Shadow, доведеться списати під час цієї війни.

Continue reading...