ФГВФО пішов проти інтересів вкладників, виконавши незаконну рекомендацію директора юрдепартаменту НБУ Зими – юрист

148
0
SHARE

УНН Слайдер ✎ ФГВФО пішов проти інтересів вкладників та Конкорд Банку, виконавши незаконні рекомендації директора юридичного департаменту Національного банку Україн…
ФГВФО пішов проти інтересів вкладників та Конкорд Банку, виконавши незаконні рекомендації директора юридичного департаменту Національного банку України Олександра Зими відкликати позовні вимоги банку до НБУ.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) пішов проти інтересів вкладників і банку « Конкорд », виконавши незаконні рекомендації директора юридичного департаменту Національного банку України Олександра Зими про відкликання позовів банку проти НБУ. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив адвокат, керуючий партнер юридичної компанії GRACERS Сергій Лисенко.
« Виконання – це питання до Фонду, його службових осіб, які прийняли рішення про виконання (рекомендації Зими – ред.)… А НБУ безпосередньо – в даному випадку тут є або зловживання, або перевищення службових повноважень, залежить від тонкощів конкретних дій і кваліфікацій, це вже мають слідчий і прокурор визначати », – розповів Лисенко.
За його словами, з погляду логіки закону про Фонд та функціоналу ФГВФО, відмова від позовів до НБУ – це нонсенс, оскільки йдеться про повернення коштів у банк і, відповідно, про спосіб ФГВФО компенсувати кошти громадянам. 
« Тобто ФГВФО в даному випадку пішов проти інтересів громадян та банку, в угоду інтересам НБУ », – підкреслив Лисенко.

Continue reading...