Французький прорив на світовий ринок: історія створення фільму "Леон"

122
0
SHARE

Культовому кримінальному бойовику Леон виповнюється 30 років: як знімалася картина, і чому Наталі Портман не хоче показувати його своїм дітям
На роль Леона претендували Мел Гібсон та Кіану Рівз
Культовому французькому кримінальному бойовику « Леон » цього року виповнюється 30 років. Він став першою картиною для режисера Люка Бессона, з якою він зміг прорватися на світовий ринок і підкорити Голлівуд. І вона виявилася однією з перших французьких стрічок розрахованою на масового глядача, яка змогла підкорити американців. Не дивно, що за версією сайту iMDb ця драма посідає 36-е місце у рейтингу найкращих фільмів усіх часів.
Раніше « Телеграф » розповідав про фільм « Втеча із Шоушенка « , якому цього року теж виповнилося 30 років.
У картині розповідається про кілера Леона, якого грає Жан Рено. Він веде відокремлений спосіб життя і всі його розваги, це рідкісні походи в кінотеатр та догляд за улюбленою великою квіткою, що росте в горщику у нього вдома. Якось поліцейські пов’язані з мафією вбивають сусідську родину. Але маленькій дівчинці Матільді вдається вижити, і кілеру доводиться її взяти до себе жити. Він, на її прохання, починає навчати дівчинку володінню зброєю, а вона у відповідь допомагає йому по господарству. Звичайно ж, вона готується до того, щоб помститися вбивцям своїх батьків, а Леон не може відмовити їй у допомозі.
Прорив французького фільму на американський ринок, а Люка Бессона до Голлівуда критики пояснюють тим, що режисер чітко окреслив місце дії. Воно відбувається у Нью-Йорку. Американський масовий глядач, насправді, не має величезного інтересу до картини, дія якої відбувається за межами Америки, а головний герой не американець.
Однак це не було причиною популярності цього фільму.

Continue reading...