Євросоюз запровадив 13-й пакет санкцій проти РФ

166
0
SHARE

Напередодні дворіччя повномасштабної війни Росії проти України ЄС запровадив нові санкції щодо відповідальних за російську агресію, які підтримують російський ВПК і сприяють обходу вже наявних санкцій.
Рада Європейського Союзу запровадила у п’ятницю, 23 лютого, обмежувальні заходи щодо 106 фізичних та 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України або загрожують їм.
У списки санкцій потрапили компанії та керівники військового та оборонного секторів, включно з причетними до постачання озброєнь з КНДР до Росії, а також представники судової влади, політики та особи, відповідальні за незаконну депортацію та « перевиховання » українських дітей.
Європейська Комісія назвала цей пакет безпрецедентним через кількість нових імен, внесених до підсанкційного переліку. Тепер до нього входить уже понад 2000 фізичних та юридичних осіб.Нові імена у списку санкцій
Нові санкції поширюються на 140 компаній та фізичних осіб, які представляють російський ВПК, зокрема, виробництво ракет, безпілотників, зенітно-ракетних комплексів, військових автомобілів, високотехнологічних компонентів для зброї та інше військове обладнання. « Зокрема, до цього пакета увійшли організації, які торгують різними ключовими компонентами для безпілотників », – уточнюється на сайті Єврокомісії.

Continue reading...