Великий піст 2024: четвертий тиждень – корисне меню на кожен день

112
0
SHARE

Меню Великого посту 2024 року на четвертий тиждень з 8 квітня по 14 квітня. Рецепти пісних страв на кожен день четвертого тижня Великого посту 2024 – в матеріалі на Фактах ICTV
На четвертий тиждень Великого посту 2024 року з 8 по 14 квітня організм вже переналаштується та звикає до нового раціону. На цьому етапі можна подумати над тим, щоб ретельно відбирати продукти, обираючи більш низькокалорійні альтернативи. Це допоможе не набрати зайву вагу.
Людям рекомендується споживати менше простих вуглеводів, повністю відмовитися від солодощів, мінімізувати кількість хлібобулочних виробів у раціоні.
– Солодощі, хлібобулочні вироби та солодкі напої через високий вміст цукру призводять до гіперглікемії та поповнюють запаси глікогену у м’язах та печінці. Коли запаси глікогену зроблені, глюкоза починає перетворюватися на жир і зайві кілограми, – зазначає лікар-дієтолог, гастроентеролог Надія Гаврилюк.
Натомість варто їсти більше овочів, зелені, фруктів, каші.
Також варто уникати перекусів, які є додатковим джерелом зайвих калорій.
повністю прибрати солодощі;
не додавати цукор у напої;
більш калорійні продукти їсти вранці;
на вечерю має переважати максимально легка їжа.
відмовитися від хліба під час трапези;
відмовитися від хліба під час трапези.
Для тих, хто дотримується суворого посту, у понеділок, середу та п’ятницю дозволена лише сира їжа, у вівторок та четвер можна дозволити варені пісні страви. У суботу та неділю можна приготувати страви з додаванням олії.
Факти ICTV підготували меню на четвертий тиждень Великого посту.

Continue reading...