Зеленський вважає "потужною" нову програму НАТО для України

104
0
SHARE

Україна і НАТО обговорюють « потужний » інструмент співробітництва, заявив Володимир Зеленський. Водночас він очікує, що детальний мирний план української сторони буде готовий до кінця цього року.
Президент України Володимир Зеленський назвав « додатковим потужним інструментом » новий формат співробітництва з Північноатлантичним альянсом (НАТО), який мають започаткувати під час саміту Альянсу у Вашингтоні 9-11 липня. Відповідну заяву Зеленський зробив під час спільної пресконференції з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар у Києві, 28 червня.
Ідеться про програму під назвою « Підтримка НАТО в галузі безпеки та навчання для України » – Nato Security Assistance and Training for Ukraine (NSATU). Механізм програми міністри оборони держав-членів НАТО узгодили 14 червня. Згідно з нею, Альянс буде курирувати підготовку українських військових на навчальних об’єктах НАТО, планувати і координувати постачання озброєнь Києву, а також керувати передачею і ремонтом техніки. Українська сторона, а також США і НАТО переконані, що NSATU зробить постачання Україні зброї швидшим та ефективнішим.
Президент Зеленський наголосив, що новий інструмент не буде альтернативою роботі партнерів у форматі « Рамштайн »: « Рамштайн буде працювати.

Continue reading...