Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем: чи змінилася дата, традиції та обряди

99
0
SHARE

Чи змінилася дата святкування Івана Купала після реформи церковного календаря? Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем? Івана Купала: традиції і обряди.
Чи змінилася дата святкування Івана Купала після реформи церковного календаря?Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем
Після переходу ПЦУ та УГКЦ на новоюліанський календар змінилася дата більшості церковних свят. Тепер українці святкують їх на 13 днів раніше. Залишається незмінною лише дата Великодня, яка вираховується щороку, а також тих свят, які прив’язані до святкування Христового Воскресіння.
Як перехід українських вірян на новий календар вплинув на святкування народного свята Івана Купала? Все дуже просто. Це свято прив’язане до святкування важливої церковної події – Різдва Івана Хрестителя, яке колись припадало на 7 липня, а тепер на 24 червня. Саме тому ми святкуватимемо Івана Купала в ніч проти 24 червня.Івана Купала: історія свята
Свято Івана Купала має давнє коріння і багату історію, яка поєднує язичницькі традиції та християнські обряди.
Наші предки пов’язували свято з літнім сонцестоянням. Люди вірили, що в цей час можна звертатися до природних божеств по плодючість і врожайність.

Continue reading...