Критик Путіна і друг України: новим генсеком НАТО став Марк Рютте – чи зміниться політика військової допомоги

100
0
SHARE

Марка Рютте затвердили на посаду генерального секретаря НАТО. Він приступить до виконання обов’язків 1 жовтня 2024 року. Як призначення Рютте вплине на подальшу військову допомогу Україні ᐅ новини 1+1 (TSN.ua).
Посли НАТО обрали нового генерального секретаря.
Посли НАТО 26 червня офіційно затвердили кандидатуру прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаду генерального секретаря. Він приступить до виконання своїх обов’язків 1 жовтня 2024 року, коли закінчиться термін повноважень Єнса Столтенберга після 10 років перебування на чолі Альянсу.
Призначення Рютте стало формальністю після того, як його єдиний суперник на цю посаду – президент Румунії Клаус Йоганніс – оголосив минулого тижня, що знімає свою кандидатуру.
ТСН.ua проаналізував, як призначення Марка Рютте новим генсеком вплине на подальшу військову допомогу Україні від НАТО.
▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новий очільник НАТО. Що з того Україні?Перша заява Марка Рютте після призначення
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що з нетерпінням очікує, коли він зможе приступити до виконання своїх обов’язків як генеральний секретар НАТО.
« Для мене величезна честь бути призначеним генеральним секретарем НАТО. Північноатлантичний альянс був і буде наріжним каменем нашої колективної безпеки. Очолювати цю організацію – відповідальність, до якої я ставлюся серйозно », – прокоментував він.
Також Рютте він висловив подяку усім союзникам за надану довіру.
« Я з нетерпінням очікую жовтня, щоб із великою енергією приступити до виконання своїх обов’язків як наступник Єнса Столтенберга, який забезпечував НАТО видатне керівництво протягом останніх 10 років і яким я завжди дуже захоплювався », – додав Рютте. »Стратегічне придушення Росії »: Кремль відреагував на призначення
Речник президента РФ Дмитро Пєсков на брифінгу 26 червня сказав, що затвердження кандидатури Марка Рютте на посаду наступного генерального секретаря НАТО навряд чи щось змінить для Росії.
За його словами, країни-члени НАТО разом працюють з метою « стратегічного придушення Росії ».
Представниця російського МЗС Марія Захарова у звичній для себе манері скептично висловилася про нового очільника Альянсу. Мовляв, « країни НАТО і генсек нічого не вирішують в Альянсі ». І традиційно заявила, що « всім керують США ».Марк Рютте – друг України
Марк Рютте є затятим критиком президента-диктатора Росії Володимира Путіна та вірним союзником України. Так, у лютому 2022 року нідерландський прем’єр-міністр публічно назвав Путіна « божевільним » через ескалацію, яку Путін влаштував навколо України. Також Рютте тоді закликав до санкцій проти РФ.

Continue reading...