Мобілізація в Україні: адвокатка пояснила, що робити, якщо вас затримали представники ТЦК

158
0
SHARE

З 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Нині всі чоловіки призовного віку зобов’язані мати при собі військово-облікові документи. Читайте більше тут.
З 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Нині всі чоловіки призовного віку зобов’язані мати при собі військово-облікові документи
Адвокатка, керуюча партнерка адвокатського об’єднання Актум Олена Хоменко в ефірі Еспресо пояснила, хто має право перевіряти документи та що робити військовозобов’язаному в разі затримання.
« Кожен чоловік із 18 травня зобов’язаний мати при собі військово-облікові документи та пред’являти їх на вимогу уповноважених державних органів. Це у нас представники районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), представники Національної поліції, а також Державної прикордонної служби України », – сказала вона.
« Варто зазначити, що перш за все представники уповноважених державних органів зобов’язані пред’явити своє службове посвідчення для перевірки, а також витяги з наказів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки », – додала адвокатка.

Continue reading...