Сьогодні на саміті представлені всі частини світу і континенти – Зеленський

102
0
SHARE

Світові лідери збираються 15 червня в Швейцарії на саміт, метою якого є чинити тиск на Росію, щоб вона припинила війну в Україні
На інавгураційному Саміті миру, що розпочався у Швейцарії, «Україні вдалося зібрати 101 країну та міжнародну організацію, на саміті представлені всі частини світу і континенти», зазначив президент Володимир Зеленський у заяві для ЗМІ, яку виголосив разом із президенткою Швейцарської конфедерації Віолою Амхерд.
«Сьогодні на саміті представлені всі частини світу і континенти, різні нації, географічно великі й менші, кожен політичний полюс нашого світу: Латинська Америка, Близький Схід, Африка, Європа, Азія, Тихоокеанський регіон, Австралія, Північна Америка. Погляди, ідеї та лідерство кожного народу для нас однаково важливі. Все, про що буде домовлено сьогодні на саміті, стане частиною такого потрібного нам миротворчого процесу. Вірю, що ми побачимо тут, на саміті, як твориться історія», – сказав Зеленський.
Він наголосив, що «сьогодні – день спільного успіху».
«День, коли ми спробуємо дати шанс дипломатії. Україна ніколи не хотіла цієї війни. Це злочинна та абсолютно не спровокована агресія Росії. Єдиний, хто її бажав – це Путін (президент РФ Володимир Путін – ред.

Continue reading...