Як тільки РФ впаде, то Китай полюбить Україну, – дипломат Огризко

98
0
SHARE

Дипломат Володимир Огризко наголосив, що Китай буде підтримувати РФ, бо вони мають спільні інтереси, проте, якщо та впаде, китайці стануть на підтримку України
Дипломат, міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.), керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко наголосив, що Китай буде підтримувати РФ, бо вони мають спільні інтереси, проте, якщо вона впаде, китайці одразу стануть на підтримку нашої країни
Таку думку він висловив в етері Еспресо.
« Я думаю, що ні Китай, ні Саудівська Аравія тією мірою про яку ми мріємо на позицію Путіна не впливають. У Китаю свої інтереси, Китай не хоче втрачати свого ідеологічного й залежного від нього партнера. Поставимо себе на місце Китаю, для чого мені – китайцю втрачати Росію, коли ми з нею можемо спільно протистояти ненависному Заходу, а тим більше, що я можу впливати на цю Росію. Тоді я не буду робити так, щоб цей партнер десь, кудись зник і навпаки буду йому тихо, спокійно під столом, де завгодно допомагати, щоб він тримався і ми були разом », – вважає Огризко.
За словами дипломата, якщо ж партнер, тобто Росія, зазнає поразки, тоді вже Китай буде змушений підлаштовуватися під події, а тому одразу змінить своє ставлення до нашої країни.
Читайте також: Китай використовує жахливу війну в Україні на свою користь, – Брайза
« Виникає зовсім інша ситуація, тоді я сам – китаєць буду протистояти всьому західному світу, а сил то не вистачить й доведеться домовлятися.

Continue reading...