Найбільший меткомбінат України просить уряд переглянути норму про імпорт 80% електроенергії: причина

128
0
SHARE

Найбільший металургійний комбінат АрселорМіттал Кривий Ріг звернувся до уряду щодо необґрунтовано завищеної вимоги обов’язкового імпорту електроенергії
Найбільший металургійний комбінат « АрселорМіттал Кривий Ріг » звернувся до уряду щодо « необґрунтовано завищеної вимоги обов’язкового імпорту електроенергії »
Про це йдеться у повідомленні пресслужби меткомбінату.
1 червня Кабмін ухвалив рішення про те, що гарантія постачання електроенергії без обмежень діятиме лише для тих підприємств, які імпортуватимуть не менше 80% від свого споживання.
В АрселорМіттал назвали це рішення уряду таким, що матиме негативні наслідки для підприємства, галузі, регіону, бюджетів різних рівнів.
« Зважаючи на найвищі в Європі ціни на електроенергію в Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії, звідки вона імпортується, необхідність витрачати додаткові кошти на її транспортування та сплачувати мито й акцизний збір, ціна імпортної електроенергії для підприємства понад у 2 рази перевищує ціну електроенергії, яку платять його конкуренти в галузі у країнах Західної Європи », – зазначає пресслужба меткомбінату.
« У таких умовах подальше виробництво стає суттєво збитковим, і завод не може бути конкурентоспроможним на світовому ринку металургійної продукції », – додали в АрселорМіттал.
Там наголосили, що в разі, якщо уряд не перегляне своє рішення, підприємство буде змушене значно скорочувати виробництво та відправити близько 1200 співробітників у простій.

Continue reading...