Усе про скандали з Безуглою: "наїзди" на головкомів, заяви про мобілізацію та інші витівки

147
0
SHARE

Що відомо про скандальні заяви Мар’яни Безуглої про Залужного, Сирського, Умєрова, мобілізацію. Чим відзначилась Безугла, яка втратила посаду в Раді
Після серії « наїздів » на військове командування народна обраниця загриміла до бази « Миротворця ».
Народна депутатка Мар’яна Безугла зі скандалом вийшла із фракції « Слуга народу ». Це далеко не перша і не найгучніша історія з політикинею, яка постійно критикує військово-політичне керівництво України та збурює суспільство своїми скандальними заявами – то про мобілізацію, то навіть про святкування Великодня. А напередодні Безугла узагалі загриміла до бази « Миротворця ».
Про скандальні заяви та вчинки Мар’яни Безуглої читайте на ТСН.ua.Вихід Безуглої з фракції « Слуги народу »
Як стало відомо 17 липня, Безугла вийшла з парламентської фракції « Слуги народу » за власною заявою. Політикиня заявила в Мережі про незрозумілість для неї « пріоритетів колег в комітеті (з питань нацбезепки, оборони та розвідки – ред.) », та звинуватила комітет у « задавненні » критичних реформ – як-от про державну таємницю, СБУ, військову поліцію, нові статути ЗСУ.
Депутатка заявила, що « більше не має моральних сил асоціювати себе з фракцією навіть формально », тому й написала заяву про вихід із неї.
За два дні до цього, 15 липня Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки зняв Безуглу з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю. Нардепка переконана, що таким чином комітет відреагував « на правду про проблеми в ЗСУ та звернення військових ».
« Тези: не можна дискредитувати військове керівництво, скоро комбригів будуть знімати через Фейсбук і т.д. », – написала Безугла в Мережі.
А в лютому Безугла стверджувала, що вийшла з партії « Слуга народу ». Вона тоді заявляла, що партія існує за інерцією і без бажання керівництва розвиватися. Однак слова політикині виявилися відвертою брехнею: через два місяці після її слів виявилося, що Безугла навіть не подала заяви на вихід із політсили. Про це повідомили троє її колег по парламенту, зокрема спікер Руслан Стефанчук.
▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео « Новий скандал із Безуглою: одіозну нардепку впіймали на брехні! »
Таким чином тепер Безугла залишиться чинною народною депутаткою, тільки буде позафракційною.Скандали з Безуглою »Наїзди » на Залужного
Скандальні заяви Безуглої полюбляють « смакувати » російські пропагандисти, і вона нерідко дає їм для цього привід. Зокрема, народна обраниця відзначилася своїми « наїздами » на тепер вже ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і чинного головкома Олександра Сирського. Так, одна із найперших скандальних заяв Безуглої стосувалася відставки Залужного: у листопаді 2023 року вона почала вимагати звільнення головкома, аргументуючи це тим, що »військове керівництво » нібито не має плану війни на 2024 рік.
Ця заява депутатки викликала хвилю обурення як серед керівництва, військових, так і в суспільстві. Зокрема, нардеп від « Слуги народу » Федір Веніславський наголосив, що поведінка його колеги є неприпустимою, а перебування Безуглої в комітеті « може становити реальну загрозу національній безпеці ».
Водночас аналітики міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm назвали допис Безуглої таким, що має « ознаки спланованої ІПСО в інтересах певних політичних груп та грає на руку країні-агресорці РФ ».
Але це був лише початок хронології скандальних висловлювань одіозної нардепки. Далі вона звинувачувала Залужного у нібито неспроможності забезпечити ефективну ротацію військових:
« У нього (Залужного – ред.) – мільйон ЗСУ та приданих йому підрозділів (Нацгвардії та інших). Але він дає одним стабільно сидіти в тилу, а інших знищує в бою ».
В цьому ж контексті політикиня висловлювалась проти проведення демобілізації, стверджуючи, що це можливо лише після завершення війни.
Безугла також звинувачувала Залужного в тому, що він має « проблеми з алкоголем », а також натякнула, шо це стосується всього українського генералітету.
Коли ж головкома ЗСУ таки було звільнено, народна обраниця висловила в Мережі свою втіху:
« Недооцінили суб’єктність жінки й силу правди. Буває. Ну що ж. Тепер маємо хоча б шанс ».
Не змогла Безугла змовчати і про той факт, що після зміни військового командування України ВЛК визнала Залужного та ексначальника Генштабу Сергія Шапталу непридатними для військової служби:
« Інваліди » Залужний і Шаптала звільнились через ВЛК, але відстоювали мобілізацію осіб з інвалідністю 3 групи та заперечували можливість звільнитися особам з інвалідністю 2 групи. ЗСУ керували непридатні? ».Заяви Безуглої про мобілізацію
Коли в Раді працювали над новим законом про мобілізацію, Безугла запропонувала позбавляти громадянства та арештовувати майно тих військовозобов’язаних, які виїхали за кордон під час війни і не повернулися. Згодом депутатка доповнила таку ініціативу пропозицією віддати активи втікачів за кордон сім’ям загиблих воїнів.
Користувачі соцмереж критично висловились про таку пропозицію народної обраниці:
« Дивна пропозиція. Вам і депутатам бажано читати Конституцію і хоч дещо із теорії прав людини, зокрема ЄКПЛ і правові позиції та практику ЄСПЛ, зокрема щодо застосування субпринципів верховенства права »;
« Та краще вже починайте розстрілювати їх… Ви вже виходите за межі здорового глузду ».
Висловлювалась Безугла і за мобілізацію жінок. Її позиція полягала в тому, що жінки, які виїхали з України після початку повномасштабної війни, мають повернутися і воювати на фронті, а не бути в Європі:
« Хтось не може виїхати з країни і підлягає мобілізації, а хтось шукає вже любовний інтерес в Європі. Рівність прав!. І якщо прийдуть жінки на небойові посади, що тоді буде з тиловими, які так гарно влаштувалися вже два роки. (…) При запровадженні військового обліку жінок та мобілізації на небойові посади, ми отримуємо шанс відкриття кордонів для обох статей ».
Коли у коментарях під дописом депутатки читачка поцікавилася, чи буде прописано у законі, що жінки служитимуть лише у тилових частинах, політикиня відповіла:
« Наші квіточки не народжені для труднощів, хай то все мужики тягнуть, нашим квіточкам Європи краще ».

Continue reading...