У ГУР розповіли подробиці спецоперації «Рибалка» та атаки на «Серпухов»

82
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
У Головному управлінню розвідки Міністерства оборони розповіли подробиці важливої спецоперації під назвою «Рибалка». Розвідникам вдалося пошкодити російський ракетний корабель «Серпухов» та отримати секретні дані про Балтійський флот й військово-промисловий комплекс російської федерації.

Про це розповіли представник ГУР Андрій Юсов, спікер проєкту «Хочу жить!» Віталій Матвієнко та колишній російський матрос з позивним «Гога», який перейшов на бік України.

«На початку квітня цього року з’явилася інформація про інцидент, задимлення з малим ракетним кораблем «Серпухов», який в складі Балтійського флоту і знаходиться на базі у місті Балтійськ. Зараз ми можемо сказати, що це була частина операції «Рибалка», яка тривала з 2023 року», – зазначив Юсов. Внаслідок спецоперації «була отримана велика кількість важливої інформації, яка допомагає українським Силам безпеки і оборони і щонайменше на пів року виведено з ладу сучасний малий ракетний корабель «Серпухов», який був уведений на бойове чергування у 2015 році». Здійснити операцію допоміг, зокрема, й ексросійський військовослужбовець, матрос з позивним «Гога», який став членом добровольчого легіону «Свобода росії».У 2023 році він вийшов на зв’язок з ГУР через проєкт «Хочу жити!» та погодився вивести з ладу ракетний корабель «Серпухов», на якому проходив службу, а також передав українській розвідці секретну інформацію про Балтійський флотта військово-промисловий комплекс росії.

Continue reading...