Курський фронт: рота полонених росіян та ще одна розбита колона ворожої техніки

136
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Чи зможе Курська операція ЗСУ змусити Кремль перекинути військові сили зі сходу України – головна інтрига останніх днів у театрі бойових дій.

Як свідчать різні джерела, перекидання російських підрозділів вже почалося. Інше питання – у яких масштабах, і коли воно стане відчутним на фронті. Як припускають західні аналітики, цей процес напряму залежатиме від того, скільки російської території зможуть захопити та утримати Сили оборони. Докладніше – у матеріалі.

«Від початку операції на території Курської області наші війська просунулися на 35 кілометрів, взято під контроль 1150 квадратних кілометрів території, 82 населених пункти», – доповів головком Олександр Сирський президенту України Володимиру Зеленському на засіданні Ставки верховного головнокомандувача 15 серпня.15 серпня українські сили продовжували наступати в деяких районах Курської області на тлі загалом повільнішого темпу просування, підтвердив у своєму огляді американський Інститут вивчення війни (ISW)За даними аналітиків, що росія вже почала переміщати певні ресурси з України, щоб відреагувати на ситуацію в Курській області.З посиланням на джерела у західній розвідці зазначається, що «російське військове командування не переміщає більші і краще підготовлені елементи з невказаних районів України до Курської області. При цьому одне джерело заявило, що відсутність суттєвої передислокації російських військ може бути пов’язана з тим, що російське військове командування тільки починає цей процес або через брак сил для передислокації».Про початок стягування на Курщину російських підрозділів з інших напрямів фронту, говорить і військовий оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.«Це незначна кількість, щоб не обрушити ту чи іншу ділянку фронту, але для стабілізації лінії бойового зіткнення (ЛБЗ) цього недостатньо. А це означає – послаблювати продовжать і ефект себе виявить на одному з напрямків протягом найближчих двох тижнів», – вважає оглядач.Також він акцентує на наступних обставинах: «Командування РОВ для посилення курського угруповання продовжило перекидати в область строковиків, що не може не радувати. На 10-й день Курської операції РОВ так і не можуть стабілізувати ЛБЗ, яка постійно змінюється і вносить плутанину в управління російських підрозділів. Основна логістика підвезення підкріплень знаходиться або під частковим або повним вогневим контролем Сил оборони України».

Continue reading...