Менш ніж за дві доби ЗСУ захопили більше території, ніж за весь контрнаступ 2023 року, — ЗМІ

113
0
SHARE

Колумніст Самуель Рамані пише, що наступ ЗСУ в Курській області може переслідувати щонайменше три цілі. Зокрема, відволікти російські сили з Донбасу, посіяти розбрат всередині Росії, а також використа…
Колумніст Самуель Рамані пише, що наступ ЗСУ в Курській області може переслідувати щонайменше три цілі. Зокрема, відволікти російські сили з Донбасу, посіяти розбрат всередині Росії, а також використати просування російськими територіями як важіль під час майбутніх переговорів.
Україна, після більш ніж двох років військової агресії з боку Росії, перейшла в наступ. У вівторок вранці, 8 серпня, щонайменше 300 українських військових перетнули російський кордон і вторглися у Курську область. Після атак на прикордонні пости в Миколаєво-Дар’їно та Олешні українські сили зайняли 350 квадратних кілометрів російської території та взяли в полон десятки військових. Про це пише Самуель Рамані у своїй колонці для видання The Telegraph.
На думку викладача політики та міжнародних відносин Оксфордського університету, наступальні операції України в Курську не демонструють жодних ознак уповільнення. Рамані зазначає, що менш ніж за сорок вісім годин Україна захопила більше території, ніж за весь невдалий контрнаступ улітку 2023 року.
Генеральний штаб України дотримується оперативної таємниці та не коментує ці події, однак зрозуміло, що цей наступ переслідує кілька ключових цілей.

Continue reading...