Останні події на Курщині можуть суттєво вплинути на подальший перебіг наступальної операції ЗСУ. Колонка Сергія Згурця

105
0
SHARE

19 серпня стало відомо, що третій міст через річку Сейм у Глушковському районі на Курщині було виведено з ладу за допомогою авіаційних засобів ураження ЗСУ
Сьогодні, 19 серпня, стало відомо, що третій і останній капітальний міст через річку Сейм у Глушковському районі Курської області було виведено з ладу Силами оборони України за допомогою авіаційних засобів ураженняКурська операція
Розпочну рубрику з новини, що може суттєво вплинути на подальший перебіг наступальної операції, яку Збройні сили України проводять у Курській області РФ. Сьогодні стало відомо, що третій і останній капітальний міст через річку Сейм у Глушковському районі Курської області було виведено з ладу Силами оборони України за допомогою авіаційних засобів ураження. Тепер більша частина Глушковського району, а саме територія між державним кордоном України й нещодавно звільненою ділянкою в Курській області та річкою Сейм, стає майже заблокованою. Там залишаються лише дві понтонних переправи, але, ймовірно, ненадовго.
До речі, сьогодні 19 серпня впливове британське видання The Economist вийшло з публікацією, де наведені нові цікаві подробиці щодо підготовки наступу Сил оборони України на Курську область. Мова йде про те, що головнокомандувач Олександр Сирський готував кілька сценаріїв наступу на найслабкіші точки російської оборони, аби перехопити ініціативу шляхом швидкого та несподіваного наступу в умовах, коли ворог протискає нашу оборону на сході. Були пропрацьовані плани у Брянській області, у Курській області, комбінований удар у двох регіонах одразу і ще на якомусь напрямку.
Зазначається, що Олександр Сирський тримав ці плани в таємниці. Про них знала лише мала група генералів, а з президентом України Зеленським Сирський обговорював все це віч-на-віч навіть без свого штабу. Вкрай цікаво, що більшість інформації для планування операції армійська розвідка здобувала самостійно, а ГУР включився в цей процес на останній стадії підготовки цієї операції. Сирський мав перед тим, як пише видання The Economist, два інших плани масштабних операцій.

Continue reading...