Росія атакує ЗСУ новими дронами на оптоволокні. Як врятувати танки і бронемашини

89
0
SHARE

У Курській області активно застосовуються нові російські дрони, керовані через оптоволокно. Передбачувана назва дрона — «Князь Вандал Новгородський», засоби РЕБ марні проти нього.
Оптоволоконні FPV-дрони могли уразити дорогу українську бронетехніку: їм не страшні засоби РЕБ, а відео передається у високій якості. Явний мінус — маршрут треба будувати так, щоб кабель не зачепився за дерева та інші перешкоди. Фахівці з аеророзвідки б’ють на сполох: у ЗСУ немає безпечних варіантів захисту від апаратів.
Російські військові активно застосовують на полі бою в Курській області нові безпілотники, керовані через оптоволокно і стійкі до радіоперешкод. Однак рішення окупантів було запізнілим: успішне просування ЗСУ стало можливим завдяки радіоелектронній атаці, яка засліпила розвідбезпілотники РФ, пише журнал Forbes.
Однак загарбники зробили висновки і відеоролики атак новими типами дронів стали з’являтися в соціальних мережах 12 серпня. Російська сторона стверджує, що оптоволоконні FPV-дрони уразили українські бронетранспортери БТР-4 і автомобілі.
У повідомленнях росЗМІ йдеться про те, що БПЛА розроблений науково-промисловим центром « Ушкуйник » з Великого Новгорода і називається « Князь Вандал Новгородський ». Літальний апарат отримує команди і передає картинку з камери дротовою лінією. Пульт і безпілотник з’єднуються довгим тонким кабелем, яким відбувається двосторонній обмін даними.
Оператор захоплює ціль і безпілотник летить до неї, такі БПЛА перебувають у виробництві і потрапляють у війська в досить великих кількостях, стверджують пропагандисти.
Про знаходження оптоволоконної технології в російських дронах писав ще 7 березня 2024 року експерт зі зв’язку та безпілотних технологій Сергій Бескрестнов із позивним « Флеш ». Тоді після розбору українські фахівці говорили, що раніше нічого подібного не зустрічали.
Російський FPV дрон летів до цілі з котушкою тонкого оптоволоконного кабелю протяжністю 10 кілометрів.

Continue reading...