Рух у бік АЕС: як розвивається український наступ у Курській області

104
0
SHARE

Військовий оглядач Олександр Коваленко підбиває перші підсумки наступу під Суджею. За всієї убогості інформації, що є у відкритих джерелах, можна зробити певні висновки, з них найдивовижніший — спосте…
Військовий оглядач Олександр Коваленко підбиває перші підсумки наступу під Суджею. За всієї убогості інформації, що є у відкритих джерелах, можна зробити певні висновки, з них найдивовижніший — спостерігається рух у бік Курської АЕС.
Суджанська операція, що почалася 6 серпня, третій день продовжує розвиватися і, судячи з інформації, що надходить, насамперед від російської сторони, не натрапляє на серйозний опір з боку регулярних військ РФ. Оскільки українська сторона не дає жодних офіційних коментарів стосовно того, що відбувається, висновки про події, які стрімко розвиваються, можна зробити виключно зі слів російських військкорів і наближених до офіційних осіб.Ситуація на третій день
Так, на другу половину дня третьої доби Суджанської операції можна говорити про збільшення фронту бойових дій у Курській області до 50 кілометрів. Зі свого боку, після полудня стали надходити повідомлення про бойові зіткнення в районі населених пунктів Анастасіївка та Івниця, що свідчить про збільшення фронту ще на 8 км, а також вклинювання в Курську область на 27 кілометрів. Водночас, якщо в перші 48 годин Суджанської операції основними лініями вклинювання стали траса Р-200 на Суджу та під прикриттям річки Ольшана з лівого флангу, а також напрямок Миколаєво — Дар’їно — Нижній Клин, під прикриттям річки Снагость, то зараз очевидним є напрямок уздовж автомобільної дороги Льгов — Суджа.
Також слід врахувати, що за перші 48 годин зона контролю вийшла за межі Суджанського району та перекинулася на дорогу Рильськ — Суджа на Коренівський район, практично впритул до околиць самого міста Коренево.
Якщо інформація про зіткнення в районі Анастасіївки та Івниці підтвердиться, то можна говорити про те, що російські війська втратили контроль практично над усією лівосторонньою частиною району по дорозы Льгов — Суджа, а це щонайменше 15 сіл, перераховувати які я не стану, щоб не перевантажувати інформацією.

Continue reading...