Що робити чоловікам за кордоном, які не оновили дані: пояснення юриста

108
0
SHARE

Тисячі українських чоловіків за кордоном мали оновити свої облікові дані до 17 липня. Багато хто з різних причин цього не зробив.
Тисячі українських чоловіків за кордоном мали оновити свої облікові дані до 17 липня. Багато хто з різних причин цього не зробив.
Як можна оновити дані українцям за кордоном та які можливі наслідки, у коментарі РБК-Україна пояснила адвокат ЮК « Де-Юре » Лариса Кісь.Як оновити дані після 17 липня 2024 року
Обов’язок оновити дані передбачений у законі « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку » від 11 квітня 2024 року, зазначає юрист.
Оновленню (уточненню) підлягають такі дані:
адреса проживання;
номери засобів зв’язку;
адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти);
інші персональні дані.
« Строк оновлення сплинув 17 липня 2024 року. З цієї дати військовозобов’язані можуть надавати інформацію про зміну своїх облікових даних за правилами Постанови КМУ № 1487. Військовозобов’язані за наявності у них дійсних військово-облікових документів можуть надавати інформацію про зміну своїх облікових даних шляхом подання заяв та відповідних підтверджувальних документів, на підставі яких ТЦК та СП вносять зміни до відповідних облікових документів та Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів (до так званого « Оберігу ») упродовж 7 днів з дати настання змін », – пояснює Лариса Кісь.
Такий варіант доступний тим, у кого є військово-облікові документи та хто стоїть на обліку в ТЦК.

Continue reading...