Великі кадрові ротації: Рада призначила дев'ятьох нових міністрів

71
0
SHARE

В останні дні дуже багато міністрів і керівників інших відомств звільнилися. На сьогоднішньому голосуванні народні депутати проголосували за нові кадрові призначення.
В останні дні дуже багато міністрів і керівників інших відомств звільнилися. На сьогоднішньому голосуванні народні депутати проголосували за нові кадрові призначення.
У вівторок, 3 вересня, одразу четверо посадовців вирішили звільнитися. Відповідні заяви написали міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, міністр юстиції України Денис Малюська, міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець і голова Фонду державного майна України Віталій Коваль. Після цього стало відомо, що віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук також вирішили звільнитися із займаних посад. Стало відомо і про звільнення очільника МЗС Дмитра Кулеби. Фокус вирішив розібратись у кадрових перестановах, які відбувалися в останні декілька днів.Правові підстави звільнень міністрів із займаних посад
Усі міністри, які останнім часом написали заяву на звільнення, просили прийняти відставку відповідно до статті 18 Закону України « Про Кабінет міністрів України ». Ця стаття зазначає, що член Кабінету міністрів України може бути звільнений із посади:
шляхом прийняття відставки члена Кабінету міністрів України за поданою ним заявою про відставку;
за поданням прем’єр-міністра України;
за поданням президента України.

Continue reading...