Захисні екрани в метро Києва: якими можуть бути та як зміниться робота підземки

98
0
SHARE

Навіщо у київському метро захисні екрани – як це може захистити пасажирів. Що про це кажуть у Київметрополітен, читайте ᐅTSN.ua(новини 1+1).
Кияни вимагають убезпечити пасажирів від падіння на рейки станцій метро.
У Київському метрополітені днями сталася чергова трагедія – молодий чоловік впав на колії станції метро « Університет » в момент, коли прибував поїзд. Хлопець вижив, але отримав ампутацію ноги нижче коліна.
Причину падіння з’ясовують правоохоронці. Тим часом, кияни створили петицію про встановлення захисних екранів на станціях метро, щоб убезпечити пасажирів від подібних випадків. Лише у червні цього року у підземці сталося три трагічні випадки з падінням пасажирів на колії.
Автор петиції в аргументації вказує, що встановлення захисних екранів допоможе зменшити ризики для всіх категорій населення та покращить загальний рівень безпеки на станціях метрополітену.
Петиція вже набрала потрібні 6000 підписів і її має розглянути міська влада.
ТСН.ua з’ясовував, наскільки реально встановити захисні екрани на станціях та що думають з цього приводу у Київському метрополітені.Потрібно вносити зміни до ДБН
У столичній підземці кажуть, що на сьогодні, вимоги до проєктування та будівництва нових, реконструкції та капітального ремонту існуючих ліній, окремих споруд та пристроїв метрополітену встановлені ДБН В.2.3-7:2018 « Метрополітени ».
Але підкреслюють, що облаштування на платформах станцій огороджувальних систем (захисних екранів або інших конструкцій), що унеможливлюють падіння на колії пасажирів, ДБН не передбачено. Тобто спочатку потрібно вносити зміни до держаних будівельних норм.
Щодо можливості встановлення огороджувальних систем на станціях, то у метрополітені кажуть, що вивчають досвід їх застосування у метрополітенах світу – Німеччини, Франції, Великобританії, Бразилії. Де вже діють захисні стінки, захисні екрани або екранні двері на платформах.Чому не підходять канати та паркани в метро?
Після проведеного аналізу у Київському метрополітені зауважують, що сумніваються у ефективності встановлення найпростіших огороджень на станціях у вигляді канатів та нерухомих бар’єрів.
« Встановлення підйомних бар’єрів (стійок із закріпленими і натягнутими між ними канатами різної довжини, товщини і різної кількості) або нерухомих бар’єрів (металевого паркану або загорожі, що має прості отвори в місцях розташування дверей поїздів) жодним чином не забезпечує необхідний рівень безпеки та не знайшло широкого застосування у інших метрополітенах », – зазначає у відповіді на запит ТСН.

Continue reading...