З допомогою для Курського напрямку. Підсумки "Рамштайн-24" та яку зброю отримає Україна

102
0
SHARE

На американській авіабазі в Німеччині відбулася 24-а зустріч Контактної групи з питань оборонної підтримки України у форматі « Рамштайн », вперше за уча.
На американській авіабазі в Німеччині відбулася 24-а зустріч Контактної групи з питань оборонної підтримки України у форматі « Рамштайн », вперше за участю президента Володимира Зеленського. На ній союзники зробили низку важливих заяв та пообіцяли нові поставки зброї.
РБК-Україна підбиває підсумки « Рамштайн-24 ».
Зміст

Заяви за підсумками « Рамштайну »

Анонси нових поставок зброї
Заяви за підсумками « Рамштайну »
Анонси нових поставок зброїЗаяви за підсумками « Рамштайну »
На підсумковому брифінгу міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що партнери почули прохання щодо надання якнайшвидшої допомоги у сфері безпеки. « Ми також чули гнів президента Зеленського щодо недавніх дій Путіна. І ми бачимо наслідки повномасштабного вторгнення », – наголосив він.
За його словами, на сьогодні склалася складна ситуація на Покровському напрямку. При цьому він похвалив Сили оборони за сміливість та наполегливість не лише всередині країни.
« Ми маємо забезпечити допомогу Україні, щоб вона могла просуватися, зокрема, на Курському напрямку. Тому що вона протягом двох із половиною років веде боротьбу проти однієї з найпотужніших армій світу », – сказав Остін.
Голова контактної групи пообіцяв, що 50+ країн продовжать передавати все необхідне, включаючи системи ППО, артилерійські снаряди та винищувачі F-16. Допомога також стосується закупівлі та виробництва в самій Україні. Зокрема щодо зусиль Нідерландів з налагодження випуску 155-мм снарядів. « Україна має можливість і буде здатна виробляти таке озброєння у себе вдома », – наголосив він.
Як заявив голова об’єднаного комітету начальників штабів Чарльз Браун, союзники хочуть зробити все, щоб усі цілі щодо оборони Покровська були досягнуті. « І ми допомагатимемо посилити бойову міць України на цій ділянці фронту », – сказав генерал.
На питання щодо плану перемоги, який президент Зеленський має показати американському лідеру Джо Байдену, Остін відповів, що з ним план не обговорювався. Але щодо самої перемоги, то для неї « ще дуже багато роботи належить зробити ». За його словами, війну буде завершено за столом переговорів з Росією, але поки невідомо, коли настане час для цього. Він також прокоментував позицію США, які не дають дозволу на застосування далекобійних ракет по ударах углиб Росії.

Continue reading...