На рівні з ядерною бомбою: Україна модернізувала секретну зброю Другої світової, — ЗМІ

77
0
SHARE

За словами російського блогера UAV Developer, йдеться про детонатори для безпілотних бомб, які мають лазерний датчик і спрацьовують безконтактно. При цьому у Росії найближчим часом немає шансів створи…
За словами російського блогера UAV Developer, йдеться про детонатори для безпілотних бомб, які мають лазерний датчик і спрацьовують безконтактно. При цьому у Росії найближчим часом немає шансів створити щось подібне через наявну систему закупівель.
Україні вдалося оновити секретну зброю, яка використовувалася за часів Другої світової війни. Тепер вона стала ще більш смертоносною. Про це йдеться у статті Forbes.
Автори матеріалу посилаються на російського блогера UAV Developer, який поділився повідомленням про те, що ЗСУ почали використовувати детонатори для безпілотних бомб із лазерним датчиком для вимірювання відстані до цілі. Це озброєння може спрацювати на будь-якій бажаній відстані від цілі.
« Той, у кого була лазерна рулетка, знає, про що я говорю », — писав російський блогер.Оновлена зброя українців: що про неї відомо
UAV Developer описував українську « секретну зброю » як простий пристрій, у якому особливо немає технологічної магії, однак якщо дивитися на досвід Другої світової війни, то вона може бути досить ефективною. При цьому система закупівель у Росії не дає змоги отримати противнику щось подібне.
Українська сторона проявила талант, продовжують автори матеріалу, і створила нові детонатори для старої зброї. Один із найяскравіших прикладів — Johnny або Jonik, встановлений на радянських протитанкових мінах PTM-3.
Оригінальний детонатор спрацьовував тільки тоді, коли по ньому проїжджав танк або інша бронетехніка, а ось у Johnny стоїть спеціальний магнітометр та акселерометр, які можуть активувати міну будь-якої миті, коли великий металевий об’єкт перебуває поруч.

Continue reading...