На чолі країни, що воює. Що відомо про прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху

90
0
SHARE

Біньямін Нетаньяху побив рекорд на посаді прем’єр-міністра Ізраїлю. Він також став першим лідером уряду, проти якого було відкрито кримінальне про.
Біньямін Нетаньяху побив рекорд на посаді прем’єр-міністра Ізраїлю. Він також став першим лідером уряду, проти якого було відкрито кримінальне провадження. Наразі Нетаньяху продовжує очолювати країну, яка вже майже рік перебуває у стані війни.
РБК-Україна в матеріалі нижче зібрало факти з біографії та кар’єри ізраїльского прем’єра.
Зміст:
Хто такий Біньямін Нетаньяху
Шлях у політиці
Діяльність на посаді прем’єра
Ізраїльсько-палестинські відносини Хто такий Біньямін Нетаньяху
Біньямін Нетаньяху народився в Тель-Авіві в 1949-му. Його юні роки пройшли в Ізраїлі та США. Родина виїжджала на деякий час із рідної країни через роботу батька Бенціона Нетаньяху, коли той викладав історію в одному з американських коледжів.
Біньямін був одним із трьох синів у родині. З дитинства отримав прізвисько « Бібі », яке закріпилося за ним на все життя.
Підлітком жив у Сполучених Штатах, ходив до середньої школи у Філадельфії. Проте у 18 років повернувся до Ізраїлю для проходження служби в армії. У складі підрозділу Sayeret Matkal брав участь у військових операціях під час Шестиденної війни, а згодом війни Судного дня. Під час виконання бойових завдань отримав поранення, завершив службу у званні капітана.
У 1972 році Біньямін знов вирушив у США, де вступив до Массачусетського університету. Здобув ступінь бакалавра з архітектури, та магістра з менеджменту. Також має ступінь бакалавра з політології Гарвардського університету.
Перебуваючи у Штатах, у 1976 році Біньямін Нетаньяху дізнався про смерть свого брата Йонатана. Він був військовим та загинув під час рейду з порятунку заручників із захопленого авіалайнера в Ентеббе (Уганда).
Смерть брата глибоко вплинула на погляди та подальшу діяльність Біньяміна.
« Ця подія повністю змінила моє життя і направила його за поточним курсом, тому що Йоні загинув у боротьбі проти тероризму », – розповідав він журналу TIME.Шлях у політиці
У 1978 році Біньямін Нетаньяху повернувся до Ізраїлю, де заснував та очолив Інститут імені Йонатана Нетаньяху, який вивчає проблеми боротьби з тероризмом. Провів низку міжнародних конференцій, присвячених обговоренню міжнародного тероризму.
У ті ж роки почав спілкуватися з ізраїльськими політиками, одним із його нових знайомих став Моше Аренс – на той момент посол Ізраїля у США.

Continue reading...