Одарченко попросив притулку в ЄС: нові подробиці втечі скандального нардепа

34
0
SHARE

Ще один одіозний український нардеп утік за кордон під час війни. Народний депутат від фракції Слуга народу Андрій Одарченко незаконно перетнув – детальніше читайте ᐅ новини 1+1 (ТСН.ua)
У НАБУ заявили, що Одарченко перетнув кордон в районі населеного пункту Красноїльськ Чернівецької області.
Ще один одіозний український нардеп утік за кордон під час війни. Народний депутат від фракції « Слуга народу » Андрій Одарченко незаконно перетнув державний кордон і тепер релаксує в Румунії. Але і це ще не все.
Які нові подробиці стали відомі про “подорож” скандального нардепа, в чому його підозрюють в Україні та як збираються повертати додому – дивіться в ексклюзиві TSN.ua.Історія на мільйони
Історія із Одарченком тягнеться уже майже рік. У листопаді минулого року САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу від фракції « Слуги народу » Андрію Одарченку у спробі підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.
Нардеп нібито хотів, щоб з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому Одарченко на той момент обіймав посаду ректора. Наразі дію контракту призупинено. В обмін на цю послугу він пропонував Найєму надати хабаря у розмірі 50 тисяч доларів, але не просто готівкою, а біткоїном, і ще плюс 8% від виділеної суми на ремонт вишу.
На початку вересня 2023 року Андрій Одарченко перерахував Найєму частину хабаря криптовалютою у сумі 0,39 ВТС, що дорівнювало тоді 10 тисяч доларів. Але непомічено провернути історію не вдалося. Вніс заставу та вийшов з-під варти, але є нюанс
Отож, у листопаді 2023 року Одарченко отримав підозру від правоохоронців за підкуп чиновника, вже 22 листопада суд обрав нардепу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном два місяці, але з можливістю внесення застави у 15 мільйонів гривень. Ну й по старій-добрій схемі народний обранець вніс заставу за свою волю у 15 мільйонів гривень.
Ну якщо біткоїни були на хабар, то питання, звідки гроші на заставу, риторичне.

Continue reading...