Росію рятує від санкцій "тіньовий флот"

56
0
SHARE

Компанія Windward – морська компанія штучного інтелекту — оцінює, що тіньовий флот Росії виріс уже до 1800 суден минулого року. Далі — у тексті
За всіх санкцій та спроб обмежити Москву у можливості фінансувати війну, ми навмисне чи ненавмисно не перекриваєм основне джерело (!) грошей для знищення України
Мова про нафту. І про т.зв. « тіньовий флот », який став водоспадом фінансового добробут російської влади та армії.
Через рік із лишком після введення західними країнами цінової стелі для російської нафти на рівні $60 головна умова для його виконання фактично перестала діяти (!).
Майже вся нафта тепер перевозиться танкерами « тіньового флоту », які користуються західними страховками.
Дослідження NRC у березні виявило тіньовий флот із приблизно 1600 танкерів, багато з яких старі, в поганому стані й недостатньо застраховані.
Судна перевозять сиру нафту до країн, які не ввели санкції проти Росії, а на шляху додому намагаються дозаправитися в портах Північного моря — частково для того, щоб скористатися нижчими цінами на пальне.
Тіньовий флот дозволив Росії створити паралельну судноплавну структуру, яка може витримати тактику, що змінюється, і спрямованість західних санкцій, з сотнями танкерів непрозорого власника, які використовують складні маршрути.
Компанія Windward (морська компанія штучного інтелекту), своєю чергою, оцінює, що цей флот виріс уже до 1800 суден минулого року (!).
За оцінками, у світі сьогодні 12300 нафтових танкерів. Це означає, що росія контролює майже 15% світового флоту нафтових танкерів.
***Декілька важливих цифр:
Та й у принципі це найбільший сектор економіки Росії.
Більшу частку у наповненні бюджету Росії дає лише ПДВ, що становить приблизно 30%-35%, порівняно з 32% нафтогазового сектора чи 24% нафтового сектора.

Continue reading...