Як швидко і коли може завершитися війна: експерти розтлумачили заяву Зеленського

40
0
SHARE

Що кажуть експерти про закінчення війни в Україні – які є для цього передумови. Детально про те, чи є шанси закінчити війну у 2024 ᐅTSN.ua(новини 1+1).
Аналітики кажуть, що попри безліч прогнозів, війна не буде безкінечною.
У нещодавньому своєму інтерв’ю телеканалу ABC News президент Володимир Зеленський сказав інтригуючу фразу про завершення війни, яка звернула на себе шалену увагу.
« План перемоги — зміцнення України. Тому ми просимо наших друзів, наших союзників зміцнити нас. Це дуже важливо. Я вважаю, що ми ближче до миру, ніж ми думаємо. Ми ближче до кінця війни », — заявив Володимир Зеленський.
Як можно розцінювати саме цю цитату, коли ситуація на полі бою досить складна, коли кількість випущених лише за минулу ніч по Україні « Шахедів » та ракет склала більше 80, а кількість боєзіткнень лише за минулу добу склала 143 — про це в коментарі для ТСН.ua розповіли колишній речник Генштаба ЗСУ Владислав Селезньов та політолог Володимир Фесенко.
« Насправді проблем у нас дуже багато. Дуже серйозною проблемою фактично на всіх ділянках фронту є питання ресурсів. Це є критично важливим. Я не впевнений, що ми маємо зараз все необхідне, щоб стабілізувати ситуацію на фронті бодай у найближчій перспективі », — каже Владислав Селезньов.
Та продовжує: « Можливо, це такий собі заклик президента до західних еліт. Мовляв, робіть що-небудь і разом ми зможемо подолати цю російську навалу. В протилежному випадку не тільки Україну, але й світ чекають дуже темні часи. Я впевнений в тому, що умовно кажучи, в 1939 році світ був впевнений, що далі буде краще. Але потім світ знав багато гірші часи — і 1941, і 1943, і 1945. В тому числі і вибухи атомних бомб в Хіросімі та Нагасакі. Отже саме від консолідованої позиції притомних країн світу та їхніх лідерів залежить безпечне майбутнє цієї планети. В принципі, шанс на краще майбутнє у нас є, але для цього треба усім докласти зусилля. Політичні та ресурсні зусилля ».
На питання про те, чи не охолоне Захід в питанні допомоги після заяви, що завершення війни може бути близьким, Селезньов відповів нам так: « ABC News — це один з ключових медійних елементів у США.

Continue reading...