Google заплатила 2,7 млрд дол. за повернення програміста, який звільнився: чому він особливий

38
0
SHARE

Google заплатила 2,7 млрд дол. за повернення програміста Ноама Шазіра, який звільнився: чому він особливий – читайте новини 1+1 (ТСН.ua).
Шазір звільнився кілька років тому.
Компанія Google заплатила $2,7 млрд, щоб до них повернувся працювати « геній штучного інтелекту » – 48-річний інженер-програміст Ноам Шазір, який звільнився 2021-го. Сталося це після того, як йому відмовили у проханні випустити чат-бот, який він розробив разом із колегою.
Цю історію розповідає New York Post.
Ноам Шазір прийшов працювати у Google 2000-го. Тоді він був одним з перших кількох сотень співробітників компанії. Втім, після звільнення у 2021 році Шазір разом з ексколегою Де Фрейтасом заснували компанію Character.AI, яка стала одним із найпопулярніших стартапів у сфері штучного інтелекту в Кремнієвій долині.
Минулого місяця Google і Character.AI оголосили, що Шазір, де Фрейтас і члени дослідницької команди компанії приєднаються до підрозділу Google зі штучного інтелекту DeepMind, а Шазір стане є одним із керівників Gemini. За даними The Wall Street Journal, Google заплатила Character.AI $2,7 млрд за ліцензію на технологію, а також за те, щоб Шазір і його команда погодилися працювати в компанії.

Continue reading...