Коли Геловін 2024 року в Україні: що це за свято, його традиції

52
0
SHARE

Геловін, або Вечір всіх святих — популярне свято в США та деяких інших країнах світу, яке має цікаву історію та безліч традицій. В Україні популярність Геловіна зростає з року в рік. Коли Геловін 2024 року в Україні?
Геловін, або Вечір всіх святих — популярне свято в США та деяких інших країнах світу, яке має цікаву історію та безліч традицій. В Україні популярність Геловіна зростає з року в рік.
Свято, коли діти та дорослі переодягаються у різних надприродних істот, обходять будинки і просять солодощі, традиційно припадає на 31 жовтня. 2024 року це буде четвер. Також існує традиція прикрашати свої будинки ліхтарями, вирізаними гарбузами і привидами.
Хоча сьогодні Геловін — це більше розвага, однак це свято має довгу і надзвичайно цікаву історію, яка сягає своїми коріннями ще язичницьких обрядів кельтських народів, які колись проживали на територіях сучасної Уельсу, Шотландії та Ірландії.Геловін — історія
У кельтів 1 листопада було особливим днем, коли закінчувалося літо і починалася зима. На цей же період припадало одне з найважливіших свят того часу, яке носило назву Самайн.

Continue reading...