НАЗК покриває очільницю МСЕК на Хмельниччині: що відомо про 6 мільйонів вилучених доларів і схеми сім'ї Тетяни Крупи

34
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
4 жовтня стало відомо про викриття ще однієї масштабної корупційної схеми. Державне бюро розслідувань викрило керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та її сина, який працює керівником у головному управлінні Пенсійного фонду України Хмельниччини на незаконному збагаченні. Мова про 6 мільйонів доларів США, які знайшли під час обшуків в помешканні осіб. І це лише готівка. І це лише в їх будинку. В кабінеті Тетяни Василівни ДБР також виявили 100 000 $, підроблені медичні документи та список “клієнтів” з їх прізвищами та “діагнозами”.

Інтернет-простір дійсно сколихнула новина про цей випадок. А особами, які “заробили” ці кошти, є Тетяна Василівна Крупа та її син Олександр Крупа.

Тетяна Василівна та Олександр займалися штампуванням довідок про інвалідність для чоловіків, які намагались уникнути військової служби. Так і збагатились. А вже коли прийшли з обшуками, то жінка намагалася викинути через вікно дві сумки з пів мільйоном доларів, однак зробити їй це не вдалось. Тетяна Василівна є членкинею депутатської фракції Хмельницької обласної ради від партії « Слуга Народу », членкинею депутатських груп « Медицина Хмельниччини »,членкинею постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту. Крім того, вона – головна лікарка КЗО « Хмельницький обласний центр медико-соціальної експертизи » та ще ц має звання Заслуженої лікарки України., – повідомили в ДБР.Цікаво що ж жінка вказувала в своїх деклараціях. Тож давайте це і перевіримо. І як тільки заходимо на сайт, бачимо наступне:Декларації за 2021, 2022, 2023 та 2024 роки заповнені та подані в 2024 році.Тож про декларацію за 2023 рік. В документі жінка вказала свого чоловіка – Володимира Михайловича Крупу. Згідно з даними порталу Clarity Project, чоловік є ФОП:А також подружжя разом із сином Олександром є засновниками . Основна діяльність компанії – виробництво електроенергії. Також ТОВ займається передачею, розподіленням та торгівлею електроенергії.

Continue reading...