На Землі виявили 33 "темні плями" з тисячами невідомих рослин: чим стурбовані вчені

68
0
SHARE

Вчені всерйоз стурбовані тим, що на нашій планеті існують десятки « темних плям », де можуть « ховатись » тисячі невідомих досі науці видів рослин.
Вчені всерйоз стурбовані тим, що на нашій планеті існують десятки « темних плям », де можуть « ховатись » тисячі невідомих досі науці видів рослин.
РБК-Україна розповідає, що про це відомо та чи є шанс змінити ситуацію.
Зміст
Про що саме дізнались вчені
Чим стурбовані науковці
Де слід шукати « загублені » види
Як можна пришвидшити пошук Про що саме дізнались вчені
Згідно з дослідженням, проведеним групою експертів із Kew Gardens – Королівських ботанічних садів К’ю (всесвітньо визнаного ботанічного дослідного та навчального центру у Великій Британії), на нашій планеті існують щонайменше 33 « темні плями », де можуть « ховатися » невідомі людству рослини.
На думку науковців, десятки (якщо не сотні) тисяч видів рослин можуть досі чекати на своє відкриття в невідомих і важкодоступних локаціях.
При цьому ботаніки з Kew припускають, що три чверті всіх неописаних видів рослин, ймовірно, перебувають під загрозою зникнення.
З огляду на таку ситуацію, в межах проекту під керівництвом Kew Gardens дослідники вирішили виокремити ті локації, на яких необхідно зосередити особливу увагу – щоб знайти якомога більше невідомих науці видів рослин.Чим стурбовані науковці
За словами наукового директора Kew професора Александра Антонеллі, невідомі види можуть містити « ключі » до майбутніх важливих відкриттів – ліків, палива чи інших інновацій.

Continue reading...